Forum despre licitatii

Forum despre Licitatii Publice si Achizitii Publice
It is currently Fri May 18, 2012 8:40 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: licitatie in curs de fraudare
PostPosted: Tue Apr 15, 2008 5:50 pm 

Salut tuturor!! Ma bucur ca exista acest forum!!!

Acum sa va povestesc ce se intampla la Mizil!! Societatea noastra a participat la o licitaie ieri privind achizitionarea lucrarii de constructie piata Mizil, licitatie pe care am castigat-o!!S-a incheiat procesul verbal( acesta a fost semnat de catre toti participantii la licitatie) , dupa care la vreo 5 ore o firma din Buzau 'isi da seama ca pretul pus de ei in oferta era cu tot cu tva' si ca de fapt ei ar fii trebuit sa castige licitatia!! Astazi am primit chiar o notificare de la primarie prin care ne aduce la cunostinta asta!! Pentru mine e clar o fraudare si cred ac e si caz penal!! Aici in Mizil se stie ca primarul nu doreste sa lucreze cu firme din Mizil pentru ca nu poate sa mai ia spaga!! Si acum incarca sa ne inlaturew ca sa poata veni societatea din Buzau!!
Ce credeti ca ar trebui facut?!?!

Profile  

Post subject: Re: licitatie in curs de fraudare
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 7:01 am 

Faceti o contestatie catre CNSC in care descrieti situatia si atasati procesul verbal.

Profile  

PostPosted: Wed Apr 16, 2008 4:02 pm 

Contestatie trebuie sa faci, sa o trimiti si autoritatii contractante poti chiar si prin fax, anexezi si ok-ul si impreuna cu procesul verbal (copie) le trimiti la CNSC. Se va suspenda automat procedura pana la solutionarea contestatiei. Este posibil ca CNSC-ul sa decida anularea procedurii si reluarea acesteia; este clar ca nu poti accepta situatia asta.
Din pacate primariile sunt o mare problema peste tot; fiecare achizitie la care particip este o adevarata surpriza, situatii inedite la fiecare pas.
Sa-ti spun ce mi s-a intamplat la o procedura "cerere de oferta" si tot la primarie. Am avut pretul cel mai mic, urmatorul ofertant putin peste pretul meu. Azi am fost chemati printr-o adresa "pentru lamuriri". Am mers intr-un birou la presedinta comisiei de evaluare, ne-a dat juma' top coli ministeriale, pixuri si au inceput: intrebarea nr. 1: sa-mi justifici pretul la motorina, 2 cum ai calculat cheltuielile indirecte, 3 din ce se compun ele, 4 antigelul, rovigniete, rca unde sunt cuprinse? 5, 6 , 7.....15 intrebari una mai tampita ca alta toate la fel de stupide si asta doar pentru ca nu a castigat cine trebuia. Am scris asa 7 pagini de intrebari si raspunsuri desi la toate intrebarile raspunsul se afla in documentele inaintate la procedura in cauza. Am intrebat in ce baza facem asta si de ce nu au solicitat aceste justificari in scris pentru ca eu sa le pot anexa documente dovedioatre intr-un termen rezonabil. Raspunsul? - noi asa lucram.
Cam asta este cu primariile.
Pacat, mare pacat...
Bafta! sper sa lamuresti situatia si sa ne transmiti modul de rezolvare (favorabil evident).

Profile  

PostPosted: Tue Apr 22, 2008 12:18 pm 

astazi am primit rezultatul!!! au dat castigatoare cealalta societate!! O sa facem contestatie sa vedem ce-o iesi!! Niste nenorociti!!As vrea sa gasesc motive sa-i dau in judecata si penal!!! Sa-i sperii mai tare!!

Profile  

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 6:33 pm 

Doresc sa aduc la cunostinta celor interesati ca atunci cand abuzurile autoritatilor contractante sunt de natura penala( abuz in serviciu contra intereselor publice, art. 248 Cod Penal, sau abuz in serviciu contra intereselor persoanelor art.246 CP, precum si orice alte fapte cu caracter penal) cu alte cuvinte atunci cand agentii economici care participa in procedurile de achizitii publice se simt nedreptatiti sau defavorizati, se pot formula sesizari la Directia de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane unde exista un serviciu de Achizitii Publice. Adresa este Sos. Stefan cel Mare, nr. 13-15, sect 2, Bucuresti, sau e-mail economic@politiaromana.ro. Cazurile se solutioneaza.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC