Forum despre licitatii

Forum despre Licitatii Publice si Achizitii Publice
It is currently Fri May 18, 2012 8:42 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Lipsa a 3 documente
PostPosted: Wed Jun 24, 2009 7:28 am 

Buna ziua,

Va rog sa-mi indicati daca stiti cumva, unde pot gasii si eu in legea achizitiilor publice/ghiduri/ordine, samd, specificatia aceea cu completarea ofertei cu 3 documente.
Intrebarea este urmatoarea de fapt:
- Daca nu se specifica in caietul de sarcini acest lucru cu completarea a maxim trei documente, acesta este valabil?

Daca da, care este paragraful de lege care stipuleaza acest lucru?

Multumesc anticipat.

Profile  

Post subject: Re: Lipsa a 3 documente
PostPosted: Thu Jun 25, 2009 11:10 am 

Art. 77 din HG 925/2006 - (1) În cazul în care comisia de evaluare constată că unul sau mai mulţi ofertanţi/candidaţi a/au omis să prezinte anumite documente prin care se confirmă îndeplinirea cerinţelor privind situaţia personală, capacitatea de exercitare a activităţii profesionale, situaţia economică şi financiară, precum şi capacitatea tehnică şi/sau profesională, aceasta va solicita ofertanţilor/candidaţilor respectivi completarea documentelor care lipsesc, acordând în acest scop un termen rezonabil de timp, de regulă în limita a 72 de ore de la momentul solicitării. Comisia de evaluare va lua toate măsurile necesare astfel încât solicitarea să parvină în timp util ofertanţilor/candidaţilor.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), comisia de evaluare nu are dreptul de a permite şi de a solicita unui ofertant/candidat completarea unui document care lipseşte, în oricare dintre următoarele situaţii:
a) în documentaţia de atribuire a fost menţionat expres faptul că, în caz de neprezentare a respectivului document, nu este permisă completarea ulterioară, neprezentarea având ca efect descalificarea ofertantului/candidatului;
b) ofertantul/candidatul respectiv, deşi cunoştea cerinţele, a omis să prezinte mai mult de 3 dintre documentele solicitate în cadrul documentaţiei de atribuire;
c) prin acceptarea completării documentului respectiv se creează un avantaj evident în raport cu ceilalţi ofertanţi/candidaţi, aducându-se atingere principiului tratamentului egal.

Deci, chiar daca nu s-a specificat ca este posibila completarea a maxim 3 documente, autoritatea contractanta are dreptul de le solicita.

Profile  

PostPosted: Wed Jul 08, 2009 9:16 am 

multumesc

Profile  

PostPosted: Sat Aug 08, 2009 12:58 pm 

Sunt autoritati contractante care nu accepta completarea a 3 documente care iti lipsesc daca nu au prevazut asta in documentatia de atribuire. Spre exemplificare BATS MOTRU, CET.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC