Forum despre licitatii

Forum despre Licitatii Publice si Achizitii Publice
It is currently Fri May 18, 2012 8:43 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: am nevoie de ISO 14001?
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 3:23 pm 

Buna sunt Anna si v-as ruga foarte mult sa imi raspundeti la o intrebare.trebuie sa particip la o licitatie publica si nu am ISO 14001 :x , e un motiv de descalificare? licitatia e pentru constructii...

Profile  

Post subject: Re: am nevoie de ISO 14001?
PostPosted: Thu Oct 30, 2008 6:09 am 

Daca este solicitat acest certificat in documentatia de atribuire si nu il prezentati, este motiv de descalificare.

Art. 77 din HG 925/2006- (1) În cazul în care comisia de evaluare constată că unul sau mai mulţi ofertanţi/candidaţi a/au omis să prezinte anumite documente prin care se confirmă îndeplinirea cerinţelor privind situaţia personală, capacitatea de exercitare a activităţii profesionale, situaţia economică şi financiară, precum şi capacitatea tehnică şi/sau profesională, aceasta va solicita ofertanţilor/candidaţilor respectivi completarea documentelor care lipsesc, acordând în acest scop un termen rezonabil de timp, de regulă în limita a 72 de ore de la momentul solicitării. Comisia de evaluare va lua toate măsurile necesare astfel încât solicitarea să parvină în timp util ofertanţilor/candidaţilor.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), comisia de evaluare nu are dreptul de a permite şi de a solicita unui ofertant/candidat completarea unui document care lipseşte, în oricare dintre următoarele situaţii:
a) în documentaţia de atribuire a fost menţionat expres faptul că, în caz de neprezentare a respectivului document, nu este permisă completarea ulterioară, neprezentarea având ca efect descalificarea ofertantului/candidatului;
b) ofertantul/candidatul respectiv, deşi cunoştea cerinţele, a omis să prezinte mai mult de 3 dintre documentele solicitate în cadrul documentaţiei de atribuire;
c) prin acceptarea completării documentului respectiv se creează un avantaj evident în raport cu ceilalţi ofertanţi/candidaţi, aducându-se atingere principiului tratamentului egal.

Art. 79 din HG 925/2006 - (1) În cazul în care ofertantul nu transmite în perioada precizată de comisia de evaluare clarificările/răspunsurile solicitate sau în cazul în care explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente, oferta sa va fi considerată neconformă.

Art. 193 din OUG 34/2006 - În cazul în care operatorul economic nu deţine un certificat de calitate astfel cum este solicitat de autoritatea contractantă, aceasta din urmă are obligaţia de a accepta orice alte probe sau dovezi prezentate de operatorul economic respectiv, în măsura în care probele/dovezile prezentate confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii.

Profile  

Post subject: Re: am nevoie de ISO 14001?
PostPosted: Fri Oct 31, 2008 6:06 am 

Nu este motiv de descalificare , conform art.193 / OUG 34 / 2006 ......are OBLIGATIA ( !!! ) .......

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC