Forum despre licitatii

Forum despre Licitatii Publice si Achizitii Publice
It is currently Fri May 18, 2012 8:43 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Oferte egale
PostPosted: Fri Dec 19, 2008 12:27 pm 

Buna ziua,

Nu stiu daca i s-a intamplat cuiva sau daca stie cineva raspunsul. Eu am tot cautat dar nu am gasit pe nicaieri..
Ce se intampla cand 2 oferte sunt egale (ca si pret), "pretul cel mai scazut" fiind singurul criteriu de atribuire a contractului de achizitie publica?
Societatea la care lucrez se afla in aceasta situatie, cealalta societate ofertanta (cu oferat egala cu a noastra) fiind declarata castigatoare. Am depus o contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, insa ne-au mai cerut unele documente si clarificari, printre care si motivarea in drept a contestatiei noastre, cu aratarea textelor legale pe care consideram ca autoritatea contractanta le-a incalcat. Ori, in OUG 34/2006 nu am gasit niciun text care sa faca referire la situatia in care 2 oferte sunt egale. Deci nu pot sa spun ce text legal a fost incalcat, desi mi se pare o nedreptate. De ce nu am fost noi declarati castigatori?
Va rog mult.. daca ma poate informa cineva ce e de facut!

Profile  

Post subject: Re: Oferte egale
PostPosted: Fri Dec 19, 2008 8:15 pm 

Alegerea castigatorului este responsabilitatea exclusiva a autoritatii contractante !
In cazul de fata - 2 oferte egale - nu prea aveti ce sa contestati ( dupa OUG 34/2006 ).
Dar ....
Referitor la intrebarea dvs. daca au mai fost cazuri de genul acesta , va raspund ca DA , eu m-am intalnit acu cativa ani cu un astfel de caz si am procedat in fgelul urmator : la cei doi ofetanti cu pretul egal le-am cerut o noua propunere financiara in plic inchis sigilat . La data respectiva , in prezenta comisiei s-au deschis plicurile si ... stupoare !!!! Din nou preturi egale !
Deabia la a treia tura de plicuri sigilate s-a putut face departajarea ...
In cazul dvs. , cred ca era corect sa se procedeze la fel , chiar daca nu scrie in OUG .

Profile  

Post subject: Re: Oferte egale
PostPosted: Thu Jan 08, 2009 11:55 am 

In primul rand, autoritatea contractanta, in momentul demararii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica, era obligata ca, potrivit dispozitiilor legale in materie sa elaboreze o nota justificativa privind alegerea criteriului de atribuire a contractului. In cazul procedurii la care faceti referire, criteriul era pretul cel mai scazut. In acest caz, autoritatea contractanta trebuia sa prevada in nota justificativa ce metoda va aplica in cazul in care doua sau mai multe oferte vor avea acelasi pret.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC